افرادی که دارای توانمندی های گوناگون هستند و مشغول به فعالیت در عرصه های مختلف می باشند می توانند به منظور کسب درآمد بیشتر، کارآفرینی و یا به دست آوردن اعتبار بیشتر اقدام به ثبت شرکت کنند. ثبت شرکت قراردادی تجاری است که گاه بین افراد حقیقی ( مردم عادی ) و حقوقی ( شرکت ها ) بسته می شود تا بنا بر آن سرمایه ، توانایی یا روابط خود را در چهارچوب قوانین برای کسب منفعت به شراکت بگذارند . اما ثبت شرکت دارای روند حقوقی و قانونی خاصی است. اطلاعات لازم در مورد نحوه ثبت شرکت در بوشهر را می توانید در این مقاله به دست آورید.
قانون تجارت ایران در ماده 20، شرکت های تجاری را بر 7 قسم و به شرح ذیل احصاء نموده است :
1. شرکت های سهامی ( به موجب ماده 4 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/12/1347 شرکت سهامی به دو نوع شرکت سهامی عام و خاص تقسیم می شود.)
2. شرکت تضامنی
3. شرکت با مسئولیت محدود
4. شرکت مختلط غیر سهامی
5. شرکت مختلط سهامی
6. شرکت نسبی
7. شرکت تعاونی تولید و مصرف
میران مسئولیت شرکا در انواع شرکت های تجاری :
- شرکت سهامی عام « به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک»
- شرکت سهامی خاص « به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک»
- شرکت با مسئولیت محدود « به میزان سهم الشرکه هر شریک»
- شرکت تضامنی « نامحدود است و هر شریک مسوولیت کامل دارد»
- شرکت نسبی «به نسبت سهم الشرکه هر شریک»
- شرکت مختلط سهامی «شرکای ضامن:نامحدود.شرکای سهامی:به میزان مبلغ اسمی هر شریک»
- شرکت مختلط غیر سهامی « شرکای ضامن:نامحدود.شرکای غیر سهامی:به میزان سهم الشرکه»
- شرکت تعاونی « در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار.در غیر سهامی:با توجه به تراضی شرکا در اساسنامه»
- حداقل سن برای ثبت شرکت 18 سال است .
- شرکت، چه در حقوق مدنی و چه در حقوق تجارت ایران، در صورتی ایجاد می شود که لااقل دو نفر در ایجاد آن سهیم باشند.
- شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود از رایج ترین قالب های ثبتی می باشند.
- حداقل میزان سرمایه نقدی در شرکت های بامسئولیت محدود و موسسات غیرتجاری 000/000/1 ریال می باشد که توسط شرکاء در صندوق شرکت قرار می گیرد و مدیرعامل اقرار به دریافت این مبلغ می نماید.
- در شرکت های سهامی عام و خاص و تعاونی ها، سرمایه شرکت به صورت سهام تقسیم بندی می شود که مشخص کردن این تعداد سهام محدودیتی ندارد و می توان سرمایه اولیه شرکت را به هر تعداد سهم تقسیم بندی کرد.
- برخی از موضوعات فعالیت نیازمند مجوز می باشد که در این صورت پیش از ثبت آن ها باید نسبت به اخذ مجوز اقدام نمود.
- تمامی افراد با هر نسبت خانوادگی و فامیلی می توانند در شرکت افراد با هر نسبت خانوادگی و فامیلی عضو بوده و سهامدار باشند. لیکن، قانونگذار در ماده 147 به عنوان اقدامات تامینی در شرکت های سهامی عام و خاص، اشخاص ذیل را از انتخاب شدن به سمت بازرس منع نموده است :
اشخاص مذکور در ماده 111 ( ل.ا.ق.ت) ؛ مدیران و مدیر عامل شرکت ؛ اقرباء سببی و نسبی مدیران و مدیر عامل تا درجه سوم از طبقه اول و دوم ؛ هر کس که خود یا همسرش از اشخاص مذکور در بند 2 موظفاَ حقوق دریافت می دارد.
- در هر شهر نمی توان بیش از یک شعبه به ثبت رسانید. در شهری که دفتر مرکزی در آن واقع شده است، اصلاَ امکان تاسیس شعبه وجود ندارد.
کپی مدارک شناسایی شامل : شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره و شرکا ، ( هیئت مدیره، سهامداران و بازرسین برای شرکت های سهامی خاص ) گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل و بازرسین ( فردی که فقط شریک یا سهامدار باشد و در هیئت مدیره سمتی نداشته باشد، و بازرس هم نباشند نیازی به ارائه گواهی عدم سوء پیشینه ندارد ). ، کپی مجوز یا مدرک تحصیلی با توجه به موضوع فعالیت شرکت در صورت نیاز.
ارائه گواهی بانک خطاب به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری ، مبنی بر واریز حداقل 35% سرمایه اولیه شرکت در حساب افتتاح شده به نام شرکت با قید عبارت شرکت در شرف تاسیس ( فقط برای شرکت های سهامی خاص واریز حداقل 35% و اراده گواهی باید انجام شود ).
از اقدامات اولیه جهت ثبت شرکت به قرار ذیل است :
- انتخاب شریک ( حداقل تعداد سهامداران برای ثبت شرکت 2 نفر و در شرکت سهامی خاص 3 نفر است )
- تعیین سرمایه شرکت (حداقل سرمایه جهت ثبت شرکت یک میلیون ریال است ).
- انتخاب نوع و قالب شرکت ( زمانی که قصد تاسیس شرکتی را دارید، شما باید نوع شرکت، نام آن و همچنین موضوعی را که می خواهید در زمینه آن فعالیت داشته باشید را مشخص کنید).
- تهیه و تنظیم تمامی مدارک ثبتی شرکت ( با توجه به نوع و قالب شرکت ، اوراق ثبتی متفاوت می باشد. به عنوان مثال اوراق ثبتی شرکت با مسئولیت محدود شامل اساسنامه ، شرکتنامه ، تقاضانامه و صورتجلسه مجمع عمومی موسسین است و اوراق ثبتی شرکت های سهامی خاص شامل اساسنامه ، اظهارنامه و صورتجلسه مجمع عمومی موسسین می باشد. سایر انواع شرکت ها نیز اوراقی تقریباَ مشابه با این دو نوع شرکت دارند. اوراق ثبت شرکت می بایست به امضاء موسسین یا همه شرکاء شرکت برسد).
- اخذ مجوز در موضوعات نیازمند به اخذ مجوز از ارگان های ذی صلاح
- اخذ گواهی عدم سوء پیشینه
- انتخاب نام مناسب برای شرکت ( نام های انتخابی باید دارای معنا و مفهوم باشد، با فرهنگ اسلامی مطابقت نداشته باشد و دارای سابقه ثبت نباشد).
پس از طی مراحل فوق، با مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت ها نسبت به تکمیل فرم مربوطه و انتخاب نام شرکت اقدام نمایید. سپس در صورت عدم ایراد در اطلاعات وارد شده، مدارک را از طریق اداره پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال فرمایید.
و در انتها، در صورت تایید مدارک ارسالی ، باید شخص متقاضی یا وکیل ثبت شرکت فکر برتر برای اخذ مدارک ثبتی و امضاء ذیل دفاتر به اداره مراجعه نماید.
پس از تایید تمام مراحل و دریافت شماره ی ثبت، می بایست آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی به ثبت برسانید .
- ثبت شرکت در بوشهر
- ثبت شرکت در برازجان
- ثبت شرکت در جم
- ثبت شرکت در عسلویه
- ثبت شرکت در بندرگناوه
- ثبت شرکت در بندرکنگان
- ثبت شرکت در خورموج
- ثبت شرکت در دیلم
جهت محاسبه دقیق هزینه های راه اندازی و ثبت شرکت، الزاماَ بایستی تمام موارد کارتان را اعم از :
- میزان سرمایه اولیه تاسیس شرکت
- موضوع فعالیت شرکت ( به صورت کامل )
- محل ثبت شرکت