از کاربردهای هود نگهداری و محافظت از موادی درون محفظه در برابر آلودگی های محیطی را میتوان نام برد. سکوبندی ازمایشگاهیحفاظت از اپراتور و کارشناسان در حین عملیات در آزمایشگاه نیز از جمله کاربری های هود می باشد. همچنین باعث می شود تا بخارات، مواد سمی و خطرناک به خارج از فضای آزمایشگاه هدایت شود و اپراتور آن را تنفس نکند.
انواع هود لامینار:
با توجه به الگوی وزش هوایی که در این مدل از هود وجود دارد به سه نوع تقسیم بندی می شود که شامل موارد زیر می باشد:
- کلاس 1: هود لامیناربا نام هود کشت بافت نیز شهرت دارد و جریان هوای آن به صورت افقی است. با توجه به اینکه از این هود در آزمایشگاههای کشت بافت و تکثیر گیاهان بهره می برند لذا اپراتور با خیالی آسوده ساقه گیاهان را برای تکثیر برش می دهد تا در محیط های کشت بافت قرار گیرند.
- کلاس 2: هود لامینار کلاس 2 به هود میکروبی شهرت دارد که دارای جریان هوای عمودی است. کاربرد این نوع هود در آزمایشگاه هایی است که کشت سلولی از قبیل باکتری ها، ویروس ها و عوامل بیماری زا برای کشت بافت در محیط انجام می شود. در محیط های آزمایشگاهی که مواد سمی وجود دارد نیز از این هود بهره می برند تا ذرات خطرناک موجود در هوا به سرعت از فضای آزمایشگاه دفع شوند و از این طریق از اپراتور در برابر ذرات سمی محافظت می کند.
- کلاس 3: هود لامینار کلاس 3 که با نام گلاوباکس نیز شناخته می شود، دارای جریان هوا نمی باشد. این دستگاه مجهز به عایق گاز است و بالاترین حد حفاظت از اپراتور و نمونه را در آزمایشگاه در حین عملیات برعهده دارد.
وجود هود لامینار یکی از ابزارهای مهم آزمایشگاهی است که به کاربر کمک میکند. در آزمایشگاهها گازهای خطرناک و سمی وجود دارند که برخی از آنها در مجاورت هوا و آب تغییرات شیمیایی خطرناکی را به وجود می آورند از اینرو داخل محفظه این هود از گاز نیتروژن بی اثر انباشته شده است که کاربر با استفاده از دستکش بدون تماس با مواد و نمونه ها به انجام عملیات تحقیقاتی خود ادامه می دهد.
ساختار هود:
هود لامینار نیز مانند کلیه هودها از اتاقکی از جنس استیل مرغوب و با کیفیت ساخته شده است. قسمت جلوی آن شیشه ای است و به راحتی بالا و پایین می رود و به کاربر این امکان را داده است که بتواند با چشم شاهد انجام کار توسط دستهایش در داخل محفظه باشد.
هودها دارای پریز برق، موتور الکتریکی، اشعه ماوراء بنفش، خرطوم هایی جهت تخلیه هوا و سیستم تهویه هوا می باشند.
ذرات سمی در داخل آزمایشگاه از راه فیلتر HEPA و لوله های تخلیه به فضای بیرون و مخصوص انتقال می یابند.
اجزاء هود آزمایشگاهی:
هود آزمایشگاهینیز مانند کلیه تجهیزات دارای اجزاء تشکیل دهنده است که هر یک وظیفه ای را برعهده دارند که در ادامه به آنها می پردازیم:
بدنه خارجی: به قسمت جلوی هود گفته می شود که جریان هوا به سمت داخل را کاهش می دهد و از اپراتور در برابر ریزشهای جزئی مواد سمی محافظت می کند.
بافل: جریان هوای داخل محفظه هود توسط بافل تنظیم می شود. همچنین بافل صفحات متحرکی در قسمت پشت هود است و با ایجاد شکاف هایی، باعث مکش هوا می شود تا جریان هوا به شکل یکسان منتشر شود.
مبانیر: این قسمت سبب حفظ سرعت دهانه ثابت به شکل مستقل از قسمت پنجره می شود.
https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/
پنجره: از صفحه ای شیشه ای و متحرک تشکیل شده که محفظه داخلی را پوشانده که می تواند به صورت افقی، عمودی یا ترکیبی از هر دو نصب شده باشد. کاربرد آن حفاظت مکانیکی از کاربر در مقابل ذرات خطرناک می باشد.
منبع روشنایی: منبع روشنایی در هود شامل لامپ هایی در بیرون از هود می باشد که از جنس ضد جرقه هستند تا احتمال خطر انفجار، اپراتور را تهدید نکند.
مشاهده پست مشابه : آخرین مهلت خرید خدمت سربازی