vista

بازدید :304
چهارشنبه 22 آذر 1402زمان :16:29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تجمع جرم چگونه بر دندان افراد سیگاری تأثیر می‌گذارد؟

حفره‌های دندانی در هنگام شروع پوسیدگی در دندان ایجاد می‌شوند. کامپوزیت در رشتجرم دندانی اغلب بر اثر رژیم غذایی سرشار از قند و کربوهیدرات، بهداشت نامناسب دهان و دندان، مصرف سیگار یا هر سه مورد تشکیل می‌گردند.
علاوه بر آسیب‌هایی که قطران و نیکوتین موجود در سیگار به دندان‌ها وارد می‌کنند. باکتری‌ها بر افزایش تشکیل جرم دندان دارند، باکتری‌های موجود در پلاک از بقایای مواد غذایی شیرین روی دندان تغذیه می‌کنند. باکتری‌ها اسیدی را آزاد می‌کنند که به مینای دندان که خارجی‌ترین لایه دندان است و مانند یک محافظ عمل می‌کند، آسیب می‌رساند.
حفره‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که باکتری‌های موجود در پلاک به داخل دندان نفوذ کنند.
در مراحل ابتدایی، معمولاً فرد متوجه وجود حفره‌ها نمی‌شود، زیرا هیچ ناراحتی ایجاد نمی‌کنند. پوسیدگی‌ها فقط به‌صورت لکه‌های ریز ظاهر می‌شوند که در بین یا روی دندان‌ها قرار گرفته‌اند.
این مشکل زمانی شدید می‌شود که درمان نشود و حفره با گذشت زمان گسترده‌تر شود و در نهایت باعث درد، تورم و سایر عفونت‌ها شود.
رشد پوسیدگی‌ها در افراد سیگاری نسبت به سایر افراد با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد و عوارضی که ذکر شد با شدت بیشتری بروز می‌کنند. به همین دلیل افراد سیگاری با انجام به‌موقع جرم گیری و تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌های خود می‌توانند از بروز این مشکلات پیشگیری کنند.

جرم گیری دندان افراد سیگاری چه مزایایی دارد؟

با توجه به اینکه دندان‌های افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد در معرض تجمع جرم و پوسیدگی قرار دارند، انجام جرم گیری برای آنها ضروری تلقی می‌شود.
به همین دلیل در ادامه ۶ مزیت فوق‌العاده‌ای را که این درمان می‌تواند برای آنها داشته باشد را بیان کرده‌ایم:

  1. از ایجاد پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند.

    برخی افراد سیگاری تصور می‌کنند که با حفظ بهداشت دهان و دندان خود می‌توانند از آسیب‌های سیگار پیشگیری کنند.
    انجام این کار می‌تواند آسیب‌های ناشی از سیگار را کاهش دهد، اما نمی‌تواند از ایجاد آنها پیشگیری کند.
    دندان‌های افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد در معرض تجمع جرم و پلاک قرار می‌گیرند و همچنین بسیار بیشتر دچار تغییر رنگ می‌شوند.
    با جرم گیری دندان‌ها می‌توان این پلاک، جرم و تار تار را از روی سطح دندان‌ها حذف کرد و خطر پوسیده شدن آنها بر اثر این عوامل را کاهش داد.

  2. از ابتلا به بیماری‌های لثه پیشگیری می‌کند.

    افراد سیگاری بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌های لثه هستند.
    ژنژیویت که التهاب لثه است نیز به دلیل تجمع پلاک و تبدیل شدن آن به جرم ایجاد می‌شود.
    التهاب باعث تورم می‌شود و در موارد شدید باعث خونریزی لثه هنگام مسواک زدن می‌شود. معمولاً کسانی که دچار التهاب لثه می‌شوند، در مراحل اولیه متوجه آن نمی‌شوند. بیماران زمانی که التهاب زیاد شده و ناراحتی ایجاد کند از وجود آن آگاه می‌شوند.
    ژنژیویت در صورت عدم درمان، می‌تواند منجر به عفونت لثه پیشرفته‌تری به نام پریودنتیت شود. پریودنتیت برای سیستم ایمنی بدن مضر است و هزینه زیادی برای درمان لازم دارد. افراد سیگاری با انجام به موقع جرمگیری و حذف جرم و پلاک‌ها می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های لثه پیشگیری کنند.

  3. به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

    بسیاری از مردم نمی‌دانند که سلامت دهان و دندانشان به طور مستقیم با سلامت کلی آنها، به ویژه سلامت قلبی عروقی آنها مرتبط است.
    تحقیقات نشان داده است افرادی که مشکلات لثه دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی هستند.
    آیا فکر می‌کردید که جرم گیری منظم می‌تواند به محافظت از قلب کمک کند؟ افراد سیگاری بیشتر از سایرین در معرض بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی هستند. از سوی دیگر بر اثر مصرف سیگار سلامت لثه و دندان‌های آنها نیز بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرد؛ به همین دلیل با مراقبت بیشتر از دندان و لثه‌های خود می‌توانند خطر عواملی (بیماری‌های لثه) که باعث تشدید احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند را کاهش دهند.
    در واقع با جرم گیری کردن منظم دندان‌ها می‌توان از ابتلا به بیماری‌های پریودنتال پیشگیری کرد که در نتیجه آن ریسک ابتلا به مشکلات قلبی نیز کاهش پیدا می‌کند.

  4. باعث کاهش بوی بد دهان می‌شود.

    افراد می‌توانند با داشتن برنامه منظم مربوط به بهداشت دهان و دندان تا حدود زیادی باکتری‌ها و پلاک‌های موجود بر روی دندان‌ها را از بین ببرند یا از تجمع آنها پیشگیری کنند.
    با این حال به این دلیل که در افراد سیگاری میزان تجمع باکتری‌ها و پلاک‌ها بر روی دندان‌ها بیشتر است، علاوه بر ضرری که برای دندان‌ها دارند، باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شوند.
    علاوه بر این نیز، خود سیگار باعث بد بو شدن دهان می‌شود. با انجام جرم گیری می‌توان تمام ذراتی را که بر روی دندان تجمع کرده‌اند و باعث بوی بد دهان شده‌اند را از بین برد.

  5. رنگ دندان‌ها را روشن‌تر می‌کند.

    ایجاد لکه و تغییر رنگ دندان‌ها تقریباً اجتناب ناپذیر است؛ اما شدت این مشکل در افراد سیگاری به دلیل تأثیر نیکوتین و قطران و همچنین تجمع زیاد جرم و پلاک بر روی دندان‌های آنها بیشتر است.
    بنابراین این افراد می‌توانند با انجام جرم گیری و حذف جرم و پلاکی که باعث بد رنگ‌تر دیده شدن دندان‌هایشان می‌شود، به روشن‌تر شدن آنها کمک کنند.

  6. از نیاز به انجام درمان‌های پیچیده‌تر و گران‌تر پیشگیری می‌کند.

    همیشه گفته می‌شود که پیشگیری بهتر از درمان است.
    انجام ندادن به موقع برخی درمان‌ها و روش‌های پیشگیری از آسیب به دندان‌ها و لثه‌ها باعث پیشرفت سریع‌تر مشکلات، به ویژه در افراد سیگاری، می‌شود. همانطور که می‌دانید درمان بیماری‌ها و مشکلاتی که شدید شده‌اند، هم مدت زمان بیشتری طول می‌کشد و هم هزینه‌های مالی بیشتری برای فرد دارد.
    جرم گیری و تمیز کردن حرفه‌ای دندان بخشی ضروری از روند حفظ سلامت دهان و دندان است. هنگامی که این درمان به طور منظم انجام شود، علاوه بر اینکه از نیاز به انجام درمان‌های پیچیده‌تر و گران‌تر پیشگیری می‌کند، می‌تواند مزایای فوق‌العاده‌ای داشته باشد.

تعداد جلسات جرم گیری مورد نیاز برای افراد سیگاری

به طور معمول توصیه می‌شود که افراد دندان‌های خود را سالی یک الی دو بار جرم گیری کنند. البته تشخیص اینکه این درمان هر چند وقت یک بار انجام شود، نیاز به معاینه توسط دندانپزشک دارد.
با این حال، با توجه به نکاتی که پیش‌تر درباره شرایط دهان و دندان افراد سیگاری بیان کردیم، این افراد در مقایسه با سایر افراد ممکن است نیاز به تعداد جلسات بیشتری داشته باشند.

آیا سیگار کشیدن پس از جرم گیری مجاز است؟

مصرف سیگار و سایر فراورده‌های تنباکو پس از جرم گیری ممنوعیت دارد.
دندان‌ها و لثه‌ها پس از جرم گیری مقداری حساس و ملتهب می‌شوند.
علاوه بر این، در برخی موارد ممکن است بافت لثه مقداری دستکاری شود (به ویژه زمانی که به صورت عمقی صورت می‌گیرد.) این کار باعث التهاب بیشتر آنها می‌شود.
مصرف سیگار باعث ایجاد اختلال در گردش خون در بافت‌ها می‌گردد.
لثه‌ها برای ترمیم خود نیاز به اکسیژن و سایر مواد مغذی دارند. با مصرف سیگار رساندن این مواد به لثه‌ها دچار اختلال می‌شود. این بافت‌ها نه تنها قادر به ترمیم خود نخواهند بود، بلکه التهاب آنها نیز کاهش نخواهد یافت و احتمال عفونت نیز بالا می‌رود.
بنابراین در صورتی که نمی‌توانید مصرف سیگار را برای همیشه ترک کنید، سعی کنید که تا چند روز پس از جرم گیری از استعمال آن خودداری کنید.



مشاهده پست مشابه : آخرین مهلت خرید خدمت سربازی
نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
  • آرشیو لینک ها
آمار سایت
  • کل مطالب : 112
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 8
  • بازدید کننده امروز : 9
  • باردید دیروز : 54
  • بازدید کننده دیروز : 48
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 128
  • بازدید سال : 1568
  • بازدید کلی : 38049
کدهای اختصاصی